Pre-Sale Support of Klanten Support of tussen 9.00 en 17.00 uur+31 (0)6 25283767

Ouderdomskwalen en oplossingen

Ouderdomskwalen en oplossingen

Ouder worden is een natuurlijk proces dat iedereen zo lang mogelijk hoopt mee te maken. Maar hoewel iedereen graag oud wordt, worden de daarbij behorende kwalen vaak stukken minder op prijs gesteld. Natuurlijk, niet iedereen heeft in dezelfde mate last van ouderdomskwalen, maar er zijn enkele kwalen die relatief vaak voorkomen. In dit artikel bespreken wij enkele kwalen en dragen we ook enkele oplossingen hiervoor aan.

Pijn in botten

Pijn in de botten staat over het algemeen beter bekend als artrose. Artrose is een aandoening die vooral voorkomt bij ouderen, maar zich op alle leeftijden kan uiten. Indien artrose zich al op jongen leeftijd openbaart is er vaak sprake van een erfelijke aanleg. Geschat wordt dat er in Nederland ongeveer 1.1 miljoen mensen aan artrose lijden, een behoorlijk aantal! Artrose is niet volledig te wijten aan ouderdom. Andere factoren zoals een gebrek aan beweging, overgewicht, een verkeerde houding en overbelasting van de gewrichten kunnen ook bijdragen aan het ontwikkelen van artrose. Artrose is nadrukkelijk niet hetzelfde als reuma. Bij dit laatste ontstaan er ontstekingen in de gewrichtskapsel, terwijl er bij artrose sprake is van een aantasting van het kraakbeen in de gewrichten. Voor artrose bestaat de behandeling doorgaans uit een combinatie van pijnstillers en bewegingstherapie. Er zijn daarnaast verschillende alternatieve behandelingsmethoden zoals de Chinese geneeskunde (bijvoorbeeld Acupunctuur), de natuurlijke geneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde. Een warm bad wordt door een deel van de patiënten over het algemeen als zeer prettig ervaren.

Erectieprobleem

Een ander bekend ouderdomsprobleem is een erectiestoornis. Ouderdom op zich veroorzaakt geen erectieproblemen, maar de vele andere kwalen die met ouderdom gepaard gaan kunnen dit wel. Het is overigens belangrijk hierbij een onderscheid te maken tussen impotentie en een gebrek aan libido (zin in seks). Door de verlaagde testosteronspiegel vermindert bij ouderen vaak de zin in seks, maar dit staat los van de (on)mogelijkheid een erectie te krijgen. Doordat ouderdom vaak gepaard gaat met diabetes, een hoge bloeddruk en prostaat problemen ontstaat er bij een deel van de ouderen een erectiestoornis. Het is dus belangrijk hierbij te beseffen dat dit niet door de ouderdom veroorzaakt wordt, maar door een onderliggende oorzaak. Door het probleem bij de wortel aan te pakken kan de erectiestoornis verholpen worden. Anderzijds kan er gekozen worden voor erectie opwekkende middelen zoals kamagra of cialis voor het verkrijgen van een erectie. Vooral wanneer de onderliggende oorzaak van de erectie problemen niet aangepakt kan worden bieden erectiepillen uitkomst.

Gezond eten en gezond bewegen

Uw levensstijl is van grote invloed op uw gezondheid en daarmee ook vaak op erectiestoornissen. In het geval van overgewicht kan een meer actieve levensstijl en een gezond voedingspatroon in hoge mate bijdragen aan een oplossing van uw erectieprobleem. Mocht uw erectiestoornis is er niet door worden opgelost, dan hebt u in ieder geval uw gezondheid een boost gegeven.