Pre-Sale Support of Klanten Support of tussen 9.00 en 17.00 uur+31 (0)6 25283767

Alles over erectiepillen

Alles over erectiepillen

Erectiepillen. Iedereen heeft ervan gehoord en heeft er een mening over. In films wordt er vaak lacherig over gedaan en wordt het vooral gebruikt om gênante situaties uit te lokken. In werkelijkheid is het gebruik van potentie verhogende middelen natuurlijk heel anders. In dit artikel leest u over wanneer u erectiepillen kunt gebruiken, hoe deze werken en welke bestanddelen er is in een erectiepil zitten.

Wanneer gebruikt u erectiepillen?

Erectiepillen zijn medicijnen. Net als met “gewone” medicijnen behandelt u zichzelf niet indien u niet weet wat uw problemen veroorzaakt. Voor het gebruiken van erectie stimulerende middelen is het dus zaak om eerst te achterhalen wat de oorzaak is van het uitblijven van de erectie. De oorzaken hiervoor kunnen overigens erg breed gezegd worden. Het betreft zowel oorzaken in de levensstijl (denk aan te weinig beweging, te veel alcoholgebruik, drugsgebruik, etc.), psychologische factoren (en dan met namen factoren die veel stress, spanning of angsten veroorzaken) en lichamelijke factoren (hoge bloeddruk, hoog cholesterol gehalte, overgewicht, een prolactinoom en enkele andere oorzaken). Zeker wanneer u vermoedt dat de oorzaak lichamelijk van aard is, wordt het ten zeerste aangeraden hierover contact te zoeken met uw huisarts. Hij of zijn kan u, indien nodig, doorverwijzen om achter de oorzaken van uw impotentie te komen. Ook wanneer hieruit blijkt dat de impotentie niet medisch op te lossen is kan dit voor u van toegevoegde waarde zijn. U hoeft zich zo minder zorgen te maken over de oorzaak van uw erectiestoornis en kan met een geruster hart gebruik maken van erectiepillen.

Hoe werkt een erectiepil?

De werking van een erectiepil is sterk afhankelijk van de gekozen pil en de daarin aanwezige bestanddelen.
Wanneer men kiest voor Kamagra/Viagra, dan is het werkzamen bestanddeel Sildenafil. Sildenafil stopt de afbraak van cyclisch guanosinemonofosfaat (cGMP), het is cGMP dat zorgt voor de toestroom van bloed naar de penis. Een hoger niveau van cGMP zorgt daarom voor een erectie en het langer aanhouden daarvan.
Wanneer men kiest van Levitra is het werkzame bestanddeel Vardenafil. De werking van Vardenafil is nagenoeg gelijk aan die van Sildenafil, de bijwerkingen ook. Daarnaast bestaat er ook Taldelafi (Cialis), ook dit middel zorgt voor een grotere hoeveelheid cyclisch guanosinemonofosfaat, wat op zijn beurt weer zorgt voor een stevigere en langere erectie.

De werkzame bestanddelen (Taldelafil, Vardenafil, Sildenafil) kunnen op verschillende manieren tot u genomen worden. In het geval van een erectiepil is dit natuurlijk oraal. Daarnaast bestaan er “Jellies”, waarvan de inname ook oraal geschiedt. Deze jellies zijn echter makkelijker in te nemen en worden sneller opgenomen door het lichaam. Door deze eigenschappen prefereren sommigen het gebruik van jellies over pillen.